מפעל בוטיק לייצור סלטים ביתיים
מפעל בוטיק לייצור סלטים ביתיים

טעמים מהשוק - השראות לסלטים חדשים למסעדות

מספיק סיבוב קצר בשוק בשביל שכל החושים יתעוררו לחיים. חוש הטעם, הריח, הראייה עובדים מאוד חזק בסיבוב בשוק וההשראה למנות חדשות פורצת כמו הר געש פעיל.

כשאנחנו מחפשים רעיונות חדשים לסלטים שאנחנו משווקים אנחנו קודם כל מגיעים לשוק. האווירה, הריחות, הצבעים וכל מה שקורה בשוק הוא בדיוק מה שצריך כדי לקבל בוסט של יצירתיות. שוק הוא השראה ואתם תקחו את זה משם. ב"סלטי גן" אנחנו לא מפסיקים לחדש. עם אוזן קשבת למסעדנים ושפים, וידיים שקוטפות השראות מהשוק, אנחנו בונים תפריטים שמדברים בשפה מקומית, עונתית, ומלאת טעם. רוצים לפתח יחד איתנו את הסלט הבא של המסעדה שלכם? נשמח לשבת אתכם ליד שולחן, מול סלט טרי. הנה כמה רעיונות חדשים מהשוק לסלטים חדשים

סלט חצילים קלויים בשוק ירושלמי

קלאסיקה מקומית עם טוויסט עונתי. חצילים קלויים על אש גלויה, מעורבבים עם עגבניות מגי רכות, עשבי תיבול טריים (נענע, בזיליקום, סלרי עלים) ושמן זית עם חריף קל. להוסיף כדורי לבנה קטנים, ולקבל מנה שצועקת שוק מחנה יהודה. למסעדות: מוגש נהדר כמנת פתיחה עם לחם מחמצת או פיתה דרוזית קלה על הגריל.

סלט כרוב צבעוני עם תמרים ולימון כבוש

כרוב סגול, כרוב לבן, שומר פרוס דק-דק, תמר מג'הול קצוץ ולימון כבוש בעבודת יד. תיבול של סומק, שמן זית איכותי וטיפה של מיץ תפוזים ופתאום זה לא "עוד סלט כרוב". למסעדות: מתאים לטבעונים, מחזיק היטב לאורך זמן, ומצטלם נהדר.

סלט קישואים טריים עם גרידת לימון וגבינת ריקוטה

קישואים קטנים וצעירים שנפרסו דק כמו קרפצ’יו, מתובלים במלח גס, שמן זית ולימון, עם נגיעות של ריקוטה או גבינת עיזים רכה. תוספת של מנטה טרייה מעדנת את הטעמים. למסעדות: מושלם לקיץ' קליל, רענן, מתוחכם.

סלט בורגול ועשבים עם דלעת קלויה

בורגול דק, עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, נענע, כוסברה), בצל סגול, גרגרי רימון ודלעת קלויה בקוביות קטנות. תיבול עדין של סילאן, לימון ושמן זית. למסעדות: משלב מתוק, חמוץ ורענן, נהדר לצד מנות בשריות או כמנה בפני עצמה.