מפעל בוטיק לייצור סלטים ביתיים
מפעל בוטיק לייצור סלטים ביתיים

טעמים של פעם באריזות של היום - נוסטלגיה שמוכרת

אומרים שהטעם של הנוסטלגיה הוא הטעם הכי מיוחד שיש. ביס אחד שזורק אותך לים של זיכרונות נעימים מחוויות, אנשים, מקומות ואירועים שהם מנת חלקן של תקופות אחרות שלא יחזרו.

העניין עם הטעם של הנוסטלגיה הוא שאפשר לשחזר אותו! וככה לשלוח את האנשים לרגעים מרגשים שהיו להם פעם. מספיק ביס קטן מסלט אהוב שהיה פופולרי בעבר ועכשיו כבר פחות, בשביל שהסועדים שלכם יתמלאו ברגשות נעימים. בדיוק בשביל רגעים כאלה אנחנו כאן! בתפריט של "סלטי גן" מחכים לכם סלטים מוכרים ואהובים מפעם עם שינויים שהופכים אותם מוצלחים יותר ועדיין מלאים בזיכרונות. הנה כמה סלטים כאלה:

סלט ביצים קלאסי וטוב

סלט ביצים הוא הקלאסיקה המוכרת ביותר בתחום הסלטים והוא לגמרי מככב גם היום בגרסאות שונות עם שלל שדרוגים ופיתוחים. אבל אנחנו כאן היום בשביל הגרסה הקלאסית שהייתה בבית של הסבתא והייתה הראשונה שהתאהבנו בה. ביצים טריות מבושלות בדיוק מושלם, מגורדות דק על פומפייה ומעורבבות עם מיונז איכותי. אפשר להוסיף לסלט גם בצל קצוץ ומטוגן וכמובן לתבל במלח , פלפל וזהו זה.

סלט חצילים קלויים במיונז

בימים שברוב המסעדות מגישים סלטי חצילים עם טחינה, קרפצ'יו חצילים, חציל קלוי במיץ של עצמו ושלל גרסאות מתקדמות - יש געגוע אמיתי לסלט החצילים הפשוט של פעם, זה שמעורבב עם מיונז, שום וזהו. מדובר בסלט לכאורה פשוט, אבל כזה שמצריך דיוק טעמים ושמירה על מירקם נכון כדי להבטיח לו את הטעם הנוסטלגי המוכר והאהוב.

מטבוחה של סבתא שמבשלים בסבלנות רבה

מטבוחה מבשלים כמה שעות טובות או שלא מכינים! זה כנראה היה המוטו של הסבתות בעבר שהנחילו את המתכונים השונים למטבוחה. מטבוחה טובה של פעם זו מטבוחה שמבושלת שעות ארוכות על אש קטנה עם המון שום ובעיקר המון סבלנות. אז או שתגישו בדיוק מטבוחה כזו בעסק שלכם, או שלא תגישו.

סלט כרוב בטעמים אסייתיים א ו"סלט כרוב סיני"

בשנות בתשעים שטף את הארץ גל סיני שהכיר לנו את האוכל האהוב וגם את התרבות של סין בכלל והמזרח הרחוק בפרט. סלט כרוב סיני הוא סלט שהגיע אז ונשאר עמוק עמוק בלב וברגש של הסועד הישראלי. מדובר בכרוב טרי, קצוץ דק לשערות, מתובל בסויה, שומשום ומרכיבים נוספים שמשוועים לו טעם וארומה אסייאתית. מחפשים נוסטלגיה? זה בדיוק זה!