אולי זו ההתעסקות שמרתיעה אותם, אולי זו ההמתנה לתוצר הסופי ואולי הם פשוט אוהבים חמוצים של מפעלים. האמת היא שאם בוחרים בקפידה חמוצים מוכנים, כאלו שיוצרים על ידי מפעל איכותי ומקצועי, אפשר להשיג מוצר ברמה גבוהה במיוחד ובמחיר נוח כך שבאמת אין סיבה להתעסק עם זה. אז מה הם הסודות של מפעלי החמוצים? איך הם הופכים את הירקות החמוצים שלהם לפריכים וקראנצ'יים ולמלאים בטעם? אנחנו לא יודעים לגבי מפעלים אחרים, אבל אנחנו כן יכולים לספר לכם מה אנחנו ב"
סלטי גן" עושים.
שימוש בירקות טריים ואיכותיים בלבד
יש מפעלים שנוטים לחשוב שעבור ירקות מוחמצים אפשר להשתמש בסחורה פחות טובה וכך לחסוך כסף ואולי אפילו זמן, אך למעשה מדובר בטעות גמורה. כדי להשיג תוצאה פריכה וטעימה יש להשתמש בירקות טריים בלבד, כאלו שנבחרו בפינצטה. רק כך ניתן להגיע לטעם ולמרקם המושלמים וזה אחד הסודות שלנו ב"סלטי גן". אנחנו משתמשים בתוצרת חקלאית מקומית וירק שלא טרי מספיק (או לחילופין לא בשל מספיק ) לא נכנס להחמצה אצלנו.
החמצה בתהליך שקרוב ככל הניתן לתהליך הביתי
החמצת ירקות במפעל לא יכולה להיות כמו בבית בגלל הכמויות ובגלל פרמטרים נוספים, אבל היא בהחלט יכולה להיות קרובה לתהליך שעושים בבית. זה אחד הסודות של
מפעלי חמוצים מקצועיים שמצליחים לייצר חמוצים פריכים ואיכותיים. לכל מפעל יש את השיטות והטכניקות שלו, אך ככל שאלו קרובות לתהליך הביתי התוצאה טובה יותר.
הקפדה על אריזה ואחסון בסטנדרטיים מחמירים ביותר
גם כשהחמוצים כבר מוכנים (ואפילו אם התוצאה הסופית יצאה מדהימה), התהליך אינו מסתיים. כדי לשמור על הטעם והמרקם הטובים לאורך זמן יש להקפיד על אחסון מתאים וגם על שינוע לחנויות או לעסקי המזון. זה אחד הדברים שאנחנו מקפידים עליו במיוחד ב"סלטי גן" במטרה לא לפגוע בתוצאה הטובה שהשגנו לאחר תהליך ההחמצה. אנחנו משתמשים בכלי אחסון מתאימים ומובילים את כל המוצרים שלנו במשאיות קירור שעומדות בתקני משרד הבריאות המחמירים. כך אנחנו מצליחים להביא ללקוחות שלנו חמוצים איכותיים ולדאוג שהם יהיו כאלו גם אחרי כמה ימים ויותר.